Åpne en sparekonto.

post-graduates

Jeg åpnet en sparekonto da jeg var veldig, veldig ung – foreldrene mine oppfordret meg til å gjøre det, selv om jeg bare kunne sette inn de $ 10 tanten min ga meg i julen. Jeg vil foreslå å få en sparekonto så snart du kan, og muligens få en konto som ikke er koblet til et debetkort. Det kan være altfor fristende å bruke pengene du har tjent når det bare er et sveip av et kort unna. Til denne dagen har jeg en konto i Canada som jeg absolutt ikke har tilgang til med mindre jeg faktisk snakker med noen på telefonen om det eller går personlig til banken min for å ta ut pengene. Snakk med banken din om de beste prisene og ta høyde for dine behov, og prøv å sakte legge til penger på den kontoen når du kan … og la det være. Vær så ansvarlig som du muligens kan med denne kontoen; Dette vil hjelpe kreditten din i fremtiden, så sørg for å aldri gå inn i overtrekk (dvs. ta ut mer penger du har).

Få førerkort.

Ok, så ting kan ha endret seg siden jeg gikk på videregående skole, men da jeg var der, sørget skolen for at villige elever skulle ta kjøretimer. De var ikke gratis, men det var både enkelt og morsomt å være etter timen med vennene mine og lære å kjøre. Selv om det ikke er viktig å ha førerkort for å reise, syntes jeg det var nyttig på mange bilturer rundt om i verden (det er morsomt å være passasjer noen ganger, men ikke hele tiden). Siden det er mye lettere å gjøre når du går på videregående skole, anbefaler jeg å få det når du kan i stedet for å måtte bruke tid på det senere i livet. Det får deg ikke bare til å føle deg tøff når du er 16, det er en flott livsferdighet.

Snakk med familie og venner om drømmene dine.

Som jeg sa i begynnelsen, var jeg veldig heldig at familien min var så støttende for reiseplanene mine. Jeg snakket om disse planene med mine foreldre og min søster (og senere min bror, da han var eldre). På universitetet snakket jeg med vennene mine om å ville reise hele tiden, og møtte snart noen åndsfrender som ønsket å gjøre det samme … Så hvem vet, kan du til og med finne en reisekamerat. Poenget er at uansett hvem du snakker med, føles det virkelig godt å åpne opp og si planene dine høyt. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å snakke med familie eller venner, kan du prøve å finne fora og / eller blogger på nettet der du føler deg komfortabel med å kommentere, eller skrive en blogg eller dagbok for å utarbeide tankene dine.

Jeg får av og til en e-post fra en tenåring som kommer fra en veldig beskyttende familie, eller en som ikke vil at han eller hun skal reise. For å være ærlig vet jeg egentlig ikke hva jeg skal si som svar, men jeg vil anbefale så mye kommunikasjon med familien din som mulig. Hvis du har noen erfaring med å håndtere dette problemet, vil jeg gjerne høre om det i kommentarene.

Meld deg på kursreiser og/eller studium i utlandet.

Ikke alle skoler tilbyr dette, selvfølgelig, men hvis du er i stand til å gjøre det økonomisk, anbefaler jeg klasseturer. Min første gang til Europa var med familien min i en alder av 13 år til Storbritannia, men samme sommer dro jeg tilbake til England for en klassetur. Det var min første opplevelse backpacking, bor på vandrerhjem, og ser et helt annet land (og ser det gjennom uavhengige øyne). Noen år senere dro jeg til Frankrike med skolen min, og det var turen som virkelig tente en flamme under min wanderlust, så å si.

Ikke alle turer trenger å være internasjonale; se om skolen din tilbyr turer i hele provinsen, delstaten eller fylket ditt, eller bli involvert i en aktivitet som lar deg reise. Jeg var i et skoleband, og vi dro ofte til andre steder rundt Manitoba for å spille, og når vi til og med fløy til Toronto for et arrangement (for din informasjon, ja jeg dro til bandleir … og ja, jeg spilte fløyte). Idrettslag reiser ofte for å spille andre skoler også. Alle disse små turene vil få deg til å føle deg tryggere på å reise.

Dra nytte av familieferier.

Jeg var veldig heldig som kom fra en familie som verdsatte reiser; Hvert år tok vi minst et par ferier sammen, vanligvis til Amerika. Gjennom årene besøkte vi også Karibia, Mexico, England og Irland sammen. Hvis familien/vergen din er i stand til og villig til å reise, kan du prøve å dra nytte av denne tiden på et nytt sted: forskning der du skal på forhånd, ta mange bilder, prøve nye matvarer og delta i nye aktiviteter som fotturer eller matlagingskurs. Selv om jeg vanligvis råder folk til å snakke med lokalbefolkningen… Du er tenåring, og jeg føler at jeg råder deg til å snakke med fremmede eller noe. Likevel kan du trygt chatte med folk på hotellet ditt (for eksempel en concierge) og / eller prøve å bli venner med andre mennesker på din alder på ferie med familiene sine. Dette vil øke selvtilliten din når det gjelder å få venner mens du reiser.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*