Frivillig med innvandrere.

.post-graduates

Da jeg gikk på videregående skole meldte jeg meg frivillig med barn og dyr, men på universitetet bestemte jeg meg for å melde meg frivillig med nye innvandrere til Canada som ønsket å praktisere engelsken sin. To ganger i uken, mellom klasser og arbeid, ville jeg gå til biblioteket for å snakke med en russisk kvinne som heter Yulia i et par timer.

Stol på meg, jeg har ingen anelse om hvordan jeg hadde energi til å gjøre dette (inntil nylig gjorde jeg en heltids mastergrad og jobbet deltid, og selv det føltes overveldende), men det var en flott opplevelse. Jeg lærte mye om hennes perspektiv på verden og mye om Russland; kanskje dette inspirerte meg til å bo i Russland sommeren etter at jeg ryggsekk rundt i Europa. Nesten alle byer har et slags program som hjelper nye innvandrere til landet ditt, så se på hvordan du kan være i stand til å hjelpe til. Det vil utgjøre en stor forskjell i deres liv og i ditt, og det er en fin måte å lære om verden mens du fortsatt er i hjembyen din.

Finn ut mer om et nytt språk.

Hjernen din er som en svamp, tilsynelatende – suge alt sammen! Å lære andre språk vil definitivt hjelpe deg når du reiser, selv om du ikke besøker landet der språket snakkes; du kan møte turister eller innvandrere som snakker det språket, for eksempel, og jeg er ganske sikker på at det å være tospråklig gjør det mye lettere å til slutt bli flerspråklig. Hvis jeg kunne være flytende på noe annet språk enn engelsk, ville jeg valgt spansk.

Lær en verdifull ferdighet.

Igjen, når du er yngre, beholder du ofte ting bedre (eller så sier de). En fin måte å kunne reise utenlands på er å jobbe i utlandet, og derfor er læringsferdigheter du kan ta med deg en god start. Ting som grafisk design eller dataprogrammering kan hjelpe deg med å lande en online jobb som lar deg jobbe eksternt, mens mer praktiske ferdigheter som matlaging eller snekkerarbeid også kan føre til en interessant jobb. Et annet alternativ er å finpusse et talent som å synge eller danse slik at du muligens kan reise med en handling eller til og med jobbe på et cruiseskip.

Vær tålmodig.

Jeg råder fortsatt alle til å fullføre videregående skole og vente til rett tid for å reise langsiktig eller permanent. Et annet spørsmål jeg blir spurt mye om er om jeg skal utsette en universitetsutdanning for å reise; Bare du kan svare på det selv, men i mitt tilfelle ønsket jeg å fullføre universitetet først før jeg dro. Jeg gjorde dette fordi a) Jeg ønsket en grad, vel vitende om at det kunne hjelpe meg å lande en jobb i utlandet (det gjorde) b) Jeg ønsket å spare så mye penger som mulig før jeg tok av og c) Jeg verdsetter utdanning så mye som (OK, nesten så mye som) reiser.

Poenget er at selv om alt du kan tenke på er å reise langsiktig, er det bedre å vente til du er følelsesmessig og økonomisk klar til å gjøre det. Jeg skrev en artikkel om å vite når du er klar for langsiktige reiser som kan hjelpe.

Tillat deg selv å drømme om å reise.

Jeg vil virkelig understreke dette punktet mest av alt. Du er et barn. Du burde ha store drømmer. Noen av dem kan føle seg umulige, eller noen av dem føler kanskje ikke at de måler seg opp til andres drømmer, men de er dine. Jeg pleide å ligge i sengen om natten og tenke på å reise så mye at jeg trodde jeg kunne være i stand til å gjøre meg selv på et fly.

Vi vet alle at å si om videregående skole er de beste årene i livet ditt, eller at det å være tenåring betyr å være fri fra ansvar. Misforstå ikke – de årene kan være veldig morsomme, og jeg hadde egentlig ingen regninger å bekymre meg for (eller ryggproblemer. Eller kneproblemer. Hva eff, aldringsprosess). Men jeg ville aldri være så nedlatende å si at det er lett å være tenåring. Da jeg var i tenårene, jobbet jeg veldig hardt på skolen for å sikre at jeg var på æresrullen; Jeg var ofte bekymret for karakterene mine da jeg ønsket å komme inn på et godt universitet og få stipend. Jeg jobbet deltid. Jeg var involvert i flere utenomfaglige aktiviteter, inkludert frivillighet. Jeg var ansvarlig for mange gjøremål hjemme. Jeg hadde det vanlige high school-dramaet av gutter og sladder og en og annen kamp med moren min fordi hun bare ikke forsto meg (for ordens skyld, min mor og jeg er nå bestevenner). Jeg var hele tiden bekymret for ting som om jeg skulle bestå førerprøven eller hva jeg skulle ha på meg til avgangsdansen min eller en rekke tilsynelatende meniale ting som faktisk er veldig viktige og definerende i en ung persons liv.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*