26 viktige reisetips

Reisetips

De fleste av oss er ikke født som kunnskapsrike, smarte reisende. Det er noe som kommer med tid og erfaring. I starten vil vi alle gjøre en del feil.

Reisekunnskap er noe man får etter opplevelser med å ikke rekke bussen og flyet, naivitet, kulturell ubevissthet og tåpelig oppførsel. Man må igjennom en prosess der man gjør mye dumt og mange feil, men det er en prosess der man lærer av alt. Plutselig en dag finner du deg selv navigere gjennom ukjente flyplasser og markeder, og andre kulturer føles ikke lenger ukjent; du er plutselig blitt en kunnskapsrik reisende. På engelsk brukes det mer passende ordet “travel savvy”.

Jeg vil gjerne hjelpe deg med å øke hastigheten på prosessen, og hjelpe deg med å unngå de samme feilene som jeg gjorde (og jeg har gjort mange av dem – ofte). Derfor har jeg skrevet ned denne gigantiske listen over de beste reisetipsene mine for å hjelpe deg med å nå ditt fulle reise-ninja potensial.

Jeg har lært disse tipsene av egne opplevelser og erfaringer gjennom de siste tolv årene.
Disse reisetipsene vil få deg til å spare penger, sove bedre, komme deg utenfor allfarveien, møte lokalbefolkningen, og bare være en bedre reisende.

Her de beste 26 tipsene i verden:

1. Ta alltid med deg et håndkle

Det er nøkkelen til vellykket langtur og er egentlig vanlig sunn fornuft. Du vet aldri når du trenger det, enten det er på stranden, på en piknik eller bare for å tørke deg. Mens mange hosteller tilbyr håndklær, vet du aldri hva du finner. Å ta med seg et lite håndkle, vil ikke ha så mye å si på plassen eller vekten i sekken din.

2. Kjøp en liten sekk/koffert

Ved å kjøpe en liten ryggsekk (jeg liker best ca 35/40 liter), vil du bli tvunget til å pakke lett og unngå å bære for mye. Mennesker har en naturlig tendens til å fylle opp plass, så dersom du pakker lett, men har mye ekstra plass i sekken din, vil de aller fleste ende opp med å ta med mer enn nødvendig, og senere angre på det.

3. Ikke pakk med deg for mye

Det er helt OK å ha den samme t-skjorten et par dager på rad. Pakk kun halvparten av klærne du tror du trenger … du trenger ikke så mye du tror. Skriv ned en liste over nødvendigheter, kutt ned til halvparten, og pakk deretter bare det du har igjen! I tillegg, siden du nå har kjøpt en liten ryggsekk eller koffert, så vil du ikke ha så mye plass til ekstra ting uansett!

4. Men ta med et par ekstra sokker

Du vil miste en haug til vaske-gremlinsene, samt slitasje. Et ekstra par vil komme til nytte. Jeg tar bare med noen få mer enn jeg trenger. Ingenting er bedre enn et par rene sokker!

Sokker

5. Ta med deg et ekstra bankkort eller kredittkort

Katastrofer skje. Det er alltid lurt å ha en sikkerhetskopi dersom du blir ranet eller du mister kortet ditt. Du vil ikke være den som blir sittende fast et ukjent sted uten tilgang til pengene dine. Jeg opplevde en gang å få mitt kort kopiert og fryst – resten av reisen hadde jeg ikke tilgang til pengene på kortet mitt. Jeg var veldig glad for at jeg hadde et ekstra med meg. Min kamerat hadde ikke det, og måtte låne penger av meg hele resten av turen!

6. Reis alene ihvertfall en gang.

Du lærer mye om deg selv og hvordan du kan bli uavhengig. Det er en cliché, men det er sant. De reisene jeg har vært på alene lærte meg mye om hvordan man kan forsvare seg selv, snakke med folk og håndtere ukjente situasjoner uten å falle sammen. Det har gjort meg komfortabel med meg selv, og det hjalp meg til å lære om hva jeg selv er i stand til. I tillegg kunne jeg være super egoistisk og gjøre akkurat det jeg ville! Det kan ta litt tid å bli vant til, dersom det er din første reise, men gjør det minst en gang. Gjør deg ubehagelig og overraske deg selv. Du lærer verdifulle livsferdigheter når du presser deg selv!

7. Ikke vær redd for å bruke kart.

Å se ut som en turist er ikke så ille som å gå seg totalt vill og ende opp i feil nabolag. Ikke vær redd for å bruke et kart eller be om hjelp til å finne veien. Ikke vær redd for å se ut som en turist – tross alt er du en! Jeg bruker alltid et kart når jeg reiser. Det gjør at du kan komme deg dit hvor du vil når du må!

8. Gå alltid innom det lokale turistkontoret.

De vet om alt som skjer i byen. De kan hjelpe deg med å finne gratis aktiviteter, spesielle arrangementer som skjer mens du er der, og alt imellom. Ofte tilbyr de selv rabatter på attraksjoner og transport. Det er deres jobb å hjelpe deg med å oppleve akkurat dette stedet enda bedre. Det er utrolig hvor mange reisende som hopper over dette når de besøker et sted, men som en erfaren reisende, vet du at du skal bruke denne ressursen! Dette er trolig et av de mest underutnyttede reisetipsene i verden. Bruk turistkontoret og spar penger!

9. Ta bare med deg det nødvendigste når du går ut.

Begrens mengden kontanter og bankkort du bærer med deg, så hvis noe skjer, er det ikke noen stor skade.. Ta aldri mer enn ett kredittkort eller bankkort med deg. Min regel for kontanter er å begrense det til $ 50 USD.

10. Ta alltid med deg en lås.

Den vil komme til nytte, spesielt når du bor på hostels og sovesaler, og trenger å låse ned ting. Bær en liten kombinasjonslås med deg når du reiser. Ikke ta med en med nøkler, for hvis du mister nøklene, ligger du tynt an!

Låse

11. Men vær ikke redd for å gå deg “litt vill”.

Å vandre målløst gjennom en ny by er en god måte å bli kjent med byen på, og å komme deg utenfor allfarvei og bort fra turister. Du vil bli overrasket over de skjulte perlene du finner. Jeg liker å vandre rundt og prøve å finne veien uten å bruke Google Maps!

12. Lag en ekstra kopi av passet ditt og andre viktige dokumenter.

Ikke glem å sende en e-post med en kopi til deg selv. Du vet aldri når du trenger å ha en slags dokumentasjon med deg og kanskje ikke vil bære med deg originalen din. I tillegg, hvis passet ditt blir stjålet, vil det å ha en kopi komme det lokale politiet til nytte.

13. Ikke vær redd for å spørre om en oppgradering når du sjekker inn på hotell.

Som oftest har de stor fleksibilitet når det gjelder å tildele oppgraderinger ved innsjekking. Det gjør ikke noe å spørre! Ofte kan de imøtekomme deg hvis hotellet ikke er fullt. Bare vær vennlig og høflig!

14. Snakk med de ansatte på hostellene – selv om du ikke bor der selv.

De ansatte på hostellene håndterer budsjettreisende hele dagen, hver dag. De vet nøyaktig hvor du skal gå for billige måltider og attraksjoner. Ofte er det også lokale som jobber der slik at de kjenner byen veldig godt. Be dem om all slags informasjon. Selv om du ikke bor der selv, stikk innom for en drink og en prat og be om litt hjelp.

15. Lær deg noen enkle setninger på språket til det landet du er i.

Dette setter lokalbefolkningen pris på, og det vil gjøre at samtalene vil gli lettere. Du trenger ikke å beherske språket, men lære noen få ting som “Hei,” “Hade,” “Takk!”, “Hvor er toalettet?” De vil sette stor pris på at du prøver.

16. Ikke føl deg brydd med å stikke innom Starbucks eller McDonald’s.

Noen ganger er ting som føles kjent og minner om hjemme, trøstende. Begge steder har gratis WiFi og offentlige toaletter du kan bruke.

17. Biblioteket, Starbucks og mange kafeer har gratis Wi-Fi.

Dersom du bor på et sted der de skal ha betalt for å bruke internett, kan du sjekke ut ett av disse stedene. Her er det alltid gratis.

18. Midt på dagen er det minst mennesker på historiske plasser

Ikke gjør som alle andre. Du vil oppleve mindre folkemengder og folk som kommer med store turbusser og grupper, dersom du drar mens de aller fleste andre spiser lunsj. Ofte er det også best å besøke en attraksjon super tidlig, veldig sent, eller når folk spiser. Du kan oppleve å få de mest populære stedene nesten helt for deg selv!

19. De lokale spiser ikke ute hver kveld, og det burde ikke du heller.

Gå innom matbutikken. Du kan lære mye om lokalbefolkningenes matvaner ved å se hvilken type mat de kjøper. I tillegg vil du spare en del penger. Du vil ikke angre på det. Lag litt mat, spar penger og overrask deg selv!

20. Spis på de eksklusive, dyre restaurantene til lunsj.

Mange dyre restauranter tilbyr lunsj med samme maten som de serverer til middag, men til halve prisen! Her kan du få en skikkelig matopplevelse!

21. Ta med deg en lommelykt.

Veldig godt å ha når det er mørkt, samt at det hjelper når du skal fortelle spøkelseshistorier. Hvem er redd for mørket?

22. Ta med deg et lite førstehjelpsskrin.

Ulykker skje, så vær forberedt. Jeg tar med plaster, antibakteriell krem ​​og salver for mindre kutt og sår. Du vet aldri når du kan trenge det, og det er ikke alltid å få tak i på steder du reiser til.

23. Sov på hosteller

De er billige, organiserer arrangementer, og du møter mange mennesker. Det er bare moro! I tillegg selger hosteller alltid billig øl. Her er noen innlegg om hvordan man velger et hostel (og noen av mine favoritter):

24. Vær åpen for å møte nye folk

Ikke alle biter. Si hei til folk på veien. La nye folk bli gode venner. Husk at de er akkurat som deg! De ønsker å leve et lykkelig liv og har også håp og drømmer! Du vet aldri. Du kan få venner for livet.

25. Men vær alltid på vakt.

Noen mennesker biter faktisk, så det er lurt å holde på et sunt nivå av mistanke. Du vil ikke være den som faller for svindel og tyveri, eller ende opp i ubehagelige situasjoner. Vær åpen, men forsiktig.

26. Prøv nye matretter

Du trenger ikke å spørre om hva det er hver gang, bare prøv og se om du liker det. Du vil ikke gå glipp av noe uvanlig og deilig lokal mat.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*