12 måter du kan reise rundt i verden på helt gratis

reise gratis

En reise kan bli til det du selv gjør det til. Dersom du er ute etter en måte å reise på uten å bruke for mye penger (eller gratis), finnes det faktisk måter å gjennomføre dette på. Ikke bare kan du arbeide i utlandet, men det er mulig å dekke deler av turen eller til og med tjene penger mens du er på reise. Disse typer reiser kan lett føre til noen av de mest berikende reiseopplevelsene og eventyrene.

Få betalt for å stå på ski

Få betalt for å stå på ski ved å jobbe som sesongarbeider på et skianlegg. Du trenger ikke engang å kunne å stå på ski før du drar, – her får du endelig muligheten til å lære, pluss at du kan stå på ski så mye du vil helt gratis.

Skianlegg ansetter statsborgere fra hele verden for å fylle stillinger som operatører ved skiheiser og personale til hotell- og restaurantdrift, så lenge man kan få en midlertidig arbeidstillatelse. Populære steder for sesongarbeid på skisteder er New Zealand, Mammoth, California eller Vail, Colorado. Selv om du ønsker å jobbe hjemmefra, er det en flott sjanse til å bo i noen av de vakreste stedene i verden og komme seg bort fra byens mas og kjas. Det finnes mange steder å velge mellom, men det er lurt å søke om sesongarbeid i god tid før sesongen begynner.

Skiing

Kredittkort med bonus

Å tjene poeng fra flyselskapet med sjenerøse kredittkort har blitt mer og mer populært, og en av de enkleste måtene å spare litt penger på reisen. Flere banker tilbyr ofte påmeldingstilbud og bonuser for å lokke kundene til å bruke kortene sine i håp om å få en lojal kunde. Med bare en 50 000 mile påmeldingsbonus kan du være på vei til Europa gratis. Noen kredittkorttilbud krever at du møter et minimumsbeløp, mens med andre som det 40.000 mils amerikanske flyselskapets kredittkorttilbud, er det like enkelt som å kjøpe en kopp kaffe.

WWOOF – Arbeidsutveksling på organiske og bærekraftige steder

Kan du se for deg deg selv jobbe på en vingård i Toscana? Eller en ananas gård i Costa Rica? WWOOF gir deg muligheten til å jobbe på økologiske gårder rundt om i verden i bytte for gratis mat og losji. Som deltaker forventes det at du jobber fire til seks timer per dag, i minst to dager. Når skiftet ditt er over, er du fri til å utforske landsbyen, nærområdet eller nærliggende byer akkurat som det passer deg.

farm work

CouchSurfing

CouchSurfing er et nettsted som gjør at du kan få kontakt med lokale verter mens du reiser for å bo i deres hjem helt gratis. Som oftest med noen som har noe til felles med deg. For en natt eller tre, kan du sove på en soffa, ditt eget rom eller et telt ute helt gratis. Et aspekt av CouchSurfing som folk finner tiltalende er at du er i stand til å oppleve et område sammen med en lokal. En annen ting som de fleste som bruker siden setter pris på er at verts- og sofasurfere har profiler og vurderinger fra tidligere gjester og deres verter, slik at du kan få en generell følelse for personen før du kontakter dem.

Bli et familiemedlem og jobb som Au Pair

For reisende som elsker å jobbe med barn, finnes det mange familier som leter etter Au Pairs for å få hjelp til å ta vare på barna sine. Noen familier ser etter en engelsktalende barnepike, slik at barna kan forbedre sine engelskkunnskaper. Som Au Pair bør du forvente gratis opphold og mat, samt litt betaling. Selskapet Au Pair World hjelper med å knytte vertsfamilier med mulige au pairer gjennom profiler som du kan bla gjennom. Disse er filtrert etter land og du vil få hjelp til å finne en god match. Du vil få mulighet til å fordype deg i kulturen og samfunnet, og lære om landets og stedets tradisjoner, samt bli kjent med en familie.

Hitchhike Globe

I enkelte deler av verden, også i noen deler av USA, er hiking sett på som vanlig, akseptert og generelt trygt. I Armenia, for eksempel, er det helt vanlig for lokalbefolkningen å hike, så her ville ingen sett rart på deg. For at forbipasserende skal skjønne at du hiker, er det universale tegnet for å hike å stå i veikanten i den kjøreretningen du skal, og holde tommelfingeren opp. Vurder og tenk deg om godt, før du aksepterer en tur. Dersom du får litt dårlig følelse av bilen eller sjåføren, så behøver du ikke å godta turen.. For å få en følelse for hvilke land der hiking er akseptabelt i, og betraktet som trygg, kan du ta en titt på Hitchwiki som er lett å bruke og gir deg mange uoffisielle regler og tips for hiking i de forskjellige landene.

Frivillig på Hostel eller Homestay

Hvis du er ute å backpacker eller reiser i lengre tid, vil du nok snuble over en del hosteller. Ofte kan du få jobbe der en periode i bytte med kost og losji. Dette kan være en fin måte å utvide et opphold på mens du reiser utenlands. For å finne flere slike frivillige opplevelser, alt fra å jobbe på et hostel som underviser i yoga, til å hjelpe til med å bygge et hus, sjekk ut HelpX som lar brukerne legge ut annonser.

Har du noen spesielle ferdigheter innen sport? Bli instruktør

Dersom du er svært god i en sportsaktivitet som for eksempel surfing, fjellklatring, ski, terrengsykling – kan du kanskje få deg en jobb i utlandet, og lære andre dine ferdigheter. Hvis du snakker flere språk, kan det også være et stort pluss siden de fleste reisebyråer stoler på sine instruktører for å kommunisere med mange internasjonale kunder. Adventure Work er et flott sted å begynne å lete etter potensielle instruktør jobber rundt om i verden.

Se verden gjennom å passe på hus

Tro det eller ei, huseiere rundt om i verden leter etter mennesker som er villige til å passe på husene deres. Du vil bli overrasket over hvor mange muligheter det finnes der ute. Du vil også bli overrasket over hvor mange som gjør det, og med flere etablerte nettsteder er det lett å komme i gang. Alternativene er varierte, men ofte kan du passe hunden eller katten, eller gjøre litt hagearbeid, og du kan bo gratis. En fordel ved å passe noens hus, er at du ikke bare slipper å betale leie, men du får muligheten til å tilbringe tid på ett sted i lengre tid enn dersom du hadde måtte betale for overnatting.

Gratis guideturer

Hvis du reiser til et land du kjenner svært godt og du kan mye om, spesielt betydningen av monumenter innenfor et bestemt område, historiske bygninger og steder og er velbevandret i kulturen, hvorfor ikke ta på deg jobben som en turleder. Mange av de guidede turene er gratis, men i utgangspunktet jobber du for tips. Disse tipsene kan være alt fra nesten ingenting til å kunne dekke kostnaden av måltidene dine i en hel uke.

Vis frem ditt talent med Resort Entertainment

Hvis du sitter inne med et talent som egner seg som underholdning, om det er dans, sang eller et instrument, kan du finne utlyste stillinger på cruiseskip rundt om i verden. Arbeid på et cruiseskip kommer med lønn, gratis innkvartering og sjansen til å være med på turen. Du må først i gjennom en audition, men dersom talentet ditt er tilstrekkelig, vil du få muligheten til å få betalt for det du elsker å gjøre, samt reise rundt i verden. Backstage.com tilbyr en liste over casting calls for ulike cruisebåter. Dette er en fin måte å komme i gang på.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*