Beste Land å Reise til

Ti land hadde grunn til å fange reisende fantasi

Sri Lanka

Sri Lanka opplever nå sin glanstid i solen, og endringene skjer raskt. Landet er allerede godt kjent blant de mest eventyrlystne reisende på grunn av sin blanding av religioner og kulturer, de tidløse templene, landets rike og tilgjengelige dyreliv, flotte surfeforhold og lokalbefolkningen som trosser alle odds og er åpne og vennlige etter flere tiår med sivile konflikter. Dette er et land som er kommet tilbake til sin storhetstid. I dag finnes det mer enn noensinne for familier, adrenalinjunkies, øko-turister, matelskere og wellness-folk innenfor alle budsjetter. Til og med områder nord og øst i landet, inkludert områder som tidligere var utenfor grensa, vanskelige å nå eller ikke hadde tilgjengelige tjenester, leverer nå nye og spennende funn.

Sri Lanka

Tyskland

Tyskland har lenge vært i teten innen innovasjon og har gitt verden alt fra trykkpressen, bilen, aspirin og andre milepæler av oppfinnelser. For 100 år siden startet en liten skole i det thüringenske landskapet en estetisk bevegelse så globalt innflytelsesrik at dens etterklang fortsatt lever i dag: Bauhaus. Bli med på den ett-år lange bursdagsfesten til denne modernismen som ble grunnlagt i Weimar i 1919, blomstret i Dessau og ble stoppet av nazistene i Berlin i 1933. Helt nye museer skal åpnes i disse tre byene, sammen med mange relaterte arrangementer og utstillinger holdt rundt i hele Tyskland.

Zimbabwe

Selv om landet kanskje har blitt mest kjent for å lage overskrifter av helt feil grunner, har Zimbabwe alltid vært et land som reisende, med bena godt planta på jorda, har snakket godt om. Ikke bare er det en av Afrikas tryggeste destinasjoner, men det er velsignet med noen av den vennligste lokalbefolkningen, “Big Five” -nasjonalparker, World Heritage-arkeologiske ruiner, skogkledde fjell, og selvfølgelig de mektige Victoria Falls. Selv om det kontroversielle 2018-valget kan ha dempet den uberørte optimismen etter slutten av Robert Mugabes tid med makten, er følelsen av håp om hva landet kan bli, fortsatt sterk i Zimbabwere. Og som alltid blir et besøk her sett på som et tegn på støtte av lokalbefolkningen.

Panama

Velkommen til Panama, der nord og sør møtes i en fiesta av tropisk biologisk mangfold, feiret i verdensklasse av BioMuseo. Der øst møter vest gjennom verdenshandelen og der verdens største lasteskip kommer i havn gjennom den nylig renoverte Panamakanalen. Panama pakker så mange skatter inn i et lite land – fra hvite sandstrender til tropiske regnskoger, tåkete høylandet og urfolkskultur – at det nesten er uforståelig at landet ikke er mer besøkt! I 2019 skal Panama City feire som aldri før, og markere sin 500-årige historie med et skikkelig jubileum som du absolutt ikke vil gå glipp av. ¡Viva Panama!

Panama

Kirgisistan

Kirgisistan ser ut til å ha blitt oppdaget av turismen etter å ha arrangert 2018 World Nomad Games, Sentral-asias konkurranse dedikert til sine tradisjonelle (og litt spesielle) regionale sporter. Dette er absolutt tiden for å ta turen til landet – med mer enn 2700 km nymerkede trekkingstier; et landsomfattende mengde av gode turprodukter; et revolusjonert nasjonalt motorveiesystem som kutter reisetiden i landet enormt mye; og et forenklet e-visumprogram for de som ikke er på listen over 60 + visumfrie land – men dra nå: Kirgisistan kommer fort til å bli oppdaget av uavhengige reisende som søker uberørt naturskjønnhet.

Jordan

Lengter du etter eventyr? Her er reiseplanen: Gå den 650 km lange stien og sett til side 36 dager (42 med hvilestopp); ta inn det utrolige Rift Valley landskapet fulle av daler som har blitt grønne etter oversvømmelser, dra innom det laveste punktet på jorden, nemlig Dødehavet, se den bibelske katastrofen (Sodom); overstrødd av villblomster ved korsfarerens slott; kombinert med jordanske optimisme og der har du det – Jordan Trail, ditt neste eventyr. Kom andre reisende i forløpet og opplev denne episke ruten nå.

Jordan

Belize

Den karibiske kysten er omgitt av verdens nest største korallrev som omfatter noen av de mest omfattende og tilgjengelige hule-systemene i Sentral-Amerika. Landets folk er en eksotisk blanding av Maya, Mestizo, Garifuna, Creole, Mennonite og expats. Likevel strever mange reisende med å plassere Belize på kartet. Men dette er på vei til å forandre seg. Regjeringen har nå blitt svært opptatt av å beskytte sitt unike havmiljø, nye bærekraftige hoteller promoterer nå landets fantastiske hule- og jungellandskap, og reisende oppdager et stykke Mellom-Amerika som er lite ødelagt av turismen, samt trygt og spennende og lett å komme til. Men dra nå, før uunngåelige folkemengder gjør det samme.

Indonesia

Indonesia er like variert som lengden på landet er langt. Her finner du splitter nye øko-hoteller som tilbyr møter med orangutanger på Sumatra og turer for å oppleve spesielle Papua. Mer enn 17.000 øyer utgjør et hav av kulturer, mat og religioner, og øygruppen tilbyr dermed en helt utrolig mengde med opplevelser. Flere jordskjelv har nylig skadet noen deler av Indonesia, spesielt i området som ligger ved det som kalles Pacific Ring of Fire. Gjenoppbyggelse av disse naturkatastrofe-områdene pågår fremdeles, men mye av dette viltvoksende landet forblir trygt for besøkende. Takket være betydelig investering i ny luft-, land- og sjøforbindelser, i tillegg til ny visumfri tilgang for statsborgere fra 169 land, har det aldri vært enklere å utforske dette tropiske landet. Men dra nå, før alle hemmelighetene er oppdaget.

Hviterussland

Lenge vært et land kun for de helt spesielt interesserte. Idag har Hviterussland et litt mer avslappet visumkrav, en hip kunst- og kafe scene, og lokalbefolkningen som fester som det er 1999. Minsk er byen der du vil fly inn og ut av for å få tak i det nye 30-dagers visumet. I sin uklanderlig restaurerte gamleby, som er sentrert rundt den grasiøse Ratusha (rådhuset), kommer reisende ut av bierstubes og fasjonable cocktailbarer for å bli med på rause gatefester. Minsk har også blitt et knutepunkt for globale hendelser og toppmøter. Neste: 2019 European Games.

São Tomé og Príncipe

Intrepid explorers har alltid søkt seg til steder der kun de dristigste har dratt før dem. Her har du en sjanse til å besøke et sted svært få andre reisende har hørt om. Denne nasjonen, bestående av to øyer – São Tomé og Príncipe – finner man flytende i Guinea-golfen. Dette landet må besøkes nå. Ikke gjør den feilen i å ignorere dette stedet. Surrealistiske landskaper klatre dramatisk opp til himmelen, tropiske farvann kysser sine tomme strender og jungler med alt fra sukker-, kakao- og kaffeplantasjer til nyskapende relikvier av øyas tidligere rolle i slavehandelen. Og om du går turer gjennom skogene, klatrer i fjellene eller snorkler i vannet, vil du oppdage mange ukjente skatter her.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*